30 Mayıs 2010 Pazar

Geleneğimizi ve yeteneğimizi kaybederken

Aralık 2009'da yine buralardan böyle seslenmişiz kendimize;

http://altankocak.blogspot.com/2009/12/can-erdem-uzerinden-ac-bir-besiktas.html

Şimdilerde ise yine kendi kendimize, sessiz vedasını konuşuyoruz Can Erdem'in.

http://www.milliyet.com.tr/can-dan-sessiz-veda/spor/haberdetay/29.05.2010/1244044/default.htm

22 yaşında, Beşiktaş altyapısından yetişmiş, hava üstünlüğüne sahip genç bir yeteneğin bedelsiz bir şekilde takımdan kopuşuna seyirci kalıyor; 19 yaşındaki, yine aynı özelliklere sahip olan, Türk Ligleri'nin en genç golcüsünü 2 milyon avroya satıyor, ve bunu "Geleneğimiz altyapımızıdır" diyen bir kulüpte yapıyorsanız, ortada bulunması gereken yedi yanlıştan fazlası var demektir.

Bu arada, işbu kulübün yönetimi 2009/10 sezonunu ligde 1 (yazıyla bir) golle kaptan 29 yaşında bir forvete yıllık 2,4 milyon avro ödemektedir.


Sezona iddialı bir kadro ile girmişti Beşiktaş erkek basketbol takımı. Gerçi yönetimsel zaafiyetler sonucunda ilerleyen dönemde bu iddianın kendi kendine ortadan kalkacağından korksak da gerçekleşeceğini biliyorduk. Nitekim öyle de oldu. Önce paralar ödenmedi, sonra Baxter, ardından Chatman küstürüldü, takımdan uzaklaştırıldı. Öyle ki, takım son haftalarda bazen sahaya rotasyon yapılması zor bir kadro ile çıktı. Tüm bunlara ve güçlü rakiplere rağmen yarı finale kadar yükselen takım, şimdi en kilit yeteneği Brad Newley'i Lietuvos Rytas'a kaptırdı.

Oysa ki çok zor değildi istikrarı sağlamak. Ligde Beşiktaş'a katma değer kazandıracak sayılı oyunculardan Chatman, Baxter ve Newley elde tutulacak, yanlarına bir - iki takviyeyle beklenen final oynama potansiyeli elde edilecekti.

Seneye yine, yeniden baştan aşağı yenilenmiş bir kadroyla Akatlar'da görüşmek üzere.

Hiç yorum yok: