7 Kasım 2010 Pazar

Öyle bir geçer zaman ki #9

Rıza Çalımbay yönetimindeki Beşiktaş, 2004/05 sezonunu A. Sebatspor deplasmanında kapatırken 18 yaşındaki bir genç profosyonel kariyerininin ilk sayfasını açıyordu. Veysel Cihan ve Orhan Kaynak'ın karşılıklı golleriyle 2-2 berabere biten maçın siyah beyazlılar açısından tek olumlu yanı orta sahada ve defansın solunda görev yapabilen, sol ayaklı bir genci PAF takımından A takıma kazandırmış olmaktı; Mehmet Seyfettin Sedef.

Ertesi sezonun sonlarında göreve gelen Jean Tigana döneminde şans bulmaya devam eden Mehmet Sedef, 2006 Mayıs'ında İzmir'de Tümer (2) ve Gökhan Güleç'in golleriyle Fenerbahçe'yi 3-2 yenen Beşiktaş Türkiye Kupası'na uzanırken ilk 11'de sahaya çıkmıştı.

Mehmet, Kara Kartallar sonraki sezon yine aynı şehirde, bu kez K. Erciyesspor'u Bobo'nun 101'deki golüyle geçerek tekrar kupaya uzanırken 51. dakikada Koray'ın yerine sahaya girmiş, kariyerindeki ikinci finalden de mutlu ayrılmıştı. Bir sezon daha Beşiktaş'ta oynayabilen Mehmet Sedef, Süper Lig ve Kupa'da toplam 42 resmi maça (31 Süper Lig, 11 Kupa) çıktığı yuvasından 2008/09 sezonunun başında iki kez güldüğü İzmir'in siyah beyazlısı Altay'a kiralık verilerek ayrılacaktı. Ege temsilcisinde yeterince şans bulamayacağı iki sezon geçiren Mehmet, şu an bu sezon Süper Lig'e yükselen Konyaspor'un başarısı için ter döküyor.

Hiç yorum yok: