5 Eylül 2010 Pazar

Doğu Avrupa duy sesimizi !

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerine, Kazakistan deplasmanında Arda, Hamit ve Nihat'ın golleriyle alınan 3-0'lık galibiyetle iyi bir giriş yaptı A Milli Futbol Takımımız. Guus Hiddink yönetimindeki milliler Salı günü ilk ciddi sınavlarını Kadıköy'de Belçika karşısında verecekler.

Dokuz eleme grubunun liderlerinin yanı sıra en iyi ikinci de direk olarak Euro 2012 bileti kazanıyor. Kalan sekiz grup ikincisi takımdan dört tanesi, UEFA ulusal takım sıralamasındaki pozisyonlarına göre seribaşı olacak ve diğer dört takımla eşleşerek play-off oynayacak. Ev sahipleri Ukrayna ve Polonya'nın da otomatik katılımı ile takım sayısı 16'ya tamamlanacak.

Son yıllardaki pek parlak olmayan performansımızdan dolayı, ikinci olursak seribaşı olabilir miyiz, şüpheliyim. Bu nedenle grup birinciliğini, en azından da en iyi ikinciliği hedeflememiz gerekir. Bu da ancak Almanya haricinde tüm rakipleri süpürmemizle mümkün, zira Almanlar'ın sürpriz puan kaybı yaşayacaklarını hiç tahmin etmiyorum, ki bunu ilk maçlarında Belçika deplasmanından aldıkları 3 puanla bir kez daha hatırlattılar.

Şimdi, grubun favorilerine en büyük tehlikeleri yaşatacağı tahmin edilen Belçika'yı ağırlıyoruz. İlk maçlarını kendi evlerinde kaybetmeleri, onların bu maçtan puan almalarını zorunlu kılıyor. Bu nedenle katı bir defansif anlayışla oynayacaklarını tahmin ediyorum. Hazard, Fellaini, Dembele gibi oyuncularıyla, potansiyelli genç bir kadroya sahip konuk ekibin kısa bir süre sonra Avrupa futbolunda adından söz ettireceğini kestirmek güç değil. Hatırlatmak gerekirse, 2010 Dünya Kupası eleme gruplarında da karşılaştığımız Benelüks temsilcisini iki maçta da yenememiştik (İstanbul 1-1, Belçika 0-2).

Unutmamakta fayda var, grubun önümüzdeki ay oynanacak üçüncü ve dördüncü hafta maçları için önce Almanya'ya gidiyoruz, ardından Azerbaycan'ı ağırlıyoruz. Almanya deplasmanına 6 puanla gitmek bize oradan bir puan çıkarma ve grup finalini 2011 Ekimi'ne, Türkiye - Almanya karşılaşmasına bırakabilme şansı tanır.

Kısacası 7 Eylül akşamında oynanacak 90 dakika her ne kadar yolun çok başında görünse de, bence bizim açımızdan elemelerin en kritik sınavı. Futbolcularımızın ligde görülen genel anlamdaki formsuzluğunun milli takıma yansımaması tek temennimiz.

Hiç yorum yok: