15 Kasım 2009 Pazar

Sol açığa Galli aday

2010-11 sezonunun transferleri için henüz erken (!) iken transfer piyasasının pek de gündeminde olmayan bazı kıyıda köşede kalmış isimleri Beşiktaş’ın ihtiyaçları doğrultusunda paylaşmakta sakınca yok... Hele bugünlerde Rodrigo Tello’dan boşalması muhtemel görünen sol kanat mevkiine, önümüzdeki sezon için bir takviye şart.

Adı, Joseph Christopher Ledley. 1987 yılında Cardiff’te doğan solak, profesyonel futbol yaşamına da “köyünün” takımı olan Cardiff City’de başladı. Ledley, Galler Milli Takımı’nın her kategorisinde forma şansı buldu. U-17 takımında 6 kez, U-19 takımında 3 kez, U-21 takımında 5 kez milli olduktan sonra 2006’da A Milli Takım formasına “merhaba” dedi.

Henüz 22 yaşında olmasına rağmen 32 kez A Milli oldu ve 2 de gol attı. Geçtiğimiz aylarda Galler-Estonya maçında kaptanlık pazubandını takarak ülkesinin en genç kaptanı unvanını aldı. İngiltere Championship’de (Turkcell Süper Lig’in bir altına denk lig) şampiyonluk mücadelesi veren Cardiff City’nin bu genç yeteneği, sezon sonunda serbest kalacak ve adı Everton gibi Premier Lig kulüpleriyle anılıyor...

8 milyon avro bonservis bedelli yurtiçi transferler yapmaktansa, Avrupa’nın gelecek vaad eden gençlerini bulmalı, Beşiktaş’ı ve kendilerini Avrupa arenasında hem sportif hem de finansal olarak büyütme fırsatını kullanmalıyız.

2 yorum:

carlito dedi ki...

Transfer yaparken neden hiç Britanya'ya uzanmadığımızı hep merak etmişimdir. Hele hele kanat oyuncusu alacaksak adres kesinlikle Britanya olmalıdır. Ayrıcada bıktım ben artık Güney Amerikalıların kaprislerinden, hazır Ernst,Fink,Sivok ve Ferrari gibi profesyonel ve takımı için herşeyi yapan adamlar bulmuşken kurtulalım tüm Latin Amerikalılardan dolduralım yabancı kontenjanını İtalyanlarla Almanlarla İngilizlerle :)Bu arkadaşı henüz izleme şansım olmadı ama dediğin gibiyse güzel.

Altan Koçak dedi ki...

Maalesef ülkemizde transfer sistemi bir kaç ahbap menajerin üzerine kurulu olduğu için, kulüplerimiz kendilerine sunulanlardan tercih yapabiliyor ancak. Güney Amerikalılar konusunda kesinlikle katılıyorum. Kesinlikle yabancı kontejyanımızı Avrupa orijinli disiplinli ve takım oyununa dönük oyunculardan yana kullanmalıyız.