21 Ağustos 2010 Cumartesi

Ligin ikinci maçından fazlası


Bu akşam İnönü'de STSL 2. hafta mücadelesinde İstanbul BB'yi ağırlıyoruz. Çok hızlı ve sansasyonel transferlerle girdiğimiz sezonda oynadığımız 6 resmi maçta 5 galibiyet, 1 beraberlik alırken 14 gol atıp yalnızca 1 gol yedik. Kısacası her şey yolunda görünmekte. Ancak İstanbul BB, şu ana kadar oynadığımız rakiplerin kalite ve oyun olarak çok önünde bir ekip.

Bu takımın Beşiktaş'la yaptığı maçlarda ortaya çıkan türlü gerginlik ve futbol dışı olayları da anımsarsak, daha ligin başında kritik olabilecek bir geçit sayabiliriz bu 90 dakikayı. İstanbul BB'yle bugüne dek yaptığımız resmi maçların karnesi de pek iç açıcı değil;

2007/08

Lig - İnönü: 0 - 0
Lig - Olimp.: 1 - 2

2008/09

Lig - Olimp.: 1 - 1
Lig - İnönü: 2 - 1

2009/10

Lig - Olimp.: 1 - 1
Lig - İnönü : 2 - 0
Kupa - Olimp.: 0 - 1

Oynanan 7 resmi maçta 3 beraberlik çıkmış, iki taraf da 2'şer maç kazanabilmiş, yani 7 maçın 5'inde rakip bize çelme takmış. Olimpiyat Stadı'ndaki 4 maçta ise hiç galibiyetimiz yok.

Perşembe günkü Helsinki deplasmanı öncesi sakat ve cezalı vermeden, güzel ve tempolu bir futbolla alınacak bir üç puan, büyük takımlar için çok önemli bir etken olan "sezon başında ivmeyi fazla kayıp vermeden yakalama" avantajına sahip olmamızı sağlayabilir.

Skor tahminim: 1 - 0 (Bobo)

2 yorum:

maestro dedi ki...

şu verdiğin istatistiği maç sonrası maraton'da yarım saat veremediler.Şansal evet geldi sayın seyirciler dedi ekrana oyuncuların koştuğu mesafeler geldi. Orda da bir falso vardı ki Beşiktaş'ta Adem diye bir oyuncu binlerce kilometre koşmuş. Rezalet valla..

Altan Koçak dedi ki...

bizim memlekette hak eden değil de eş dost bir yerlere getirildiği sürece adem de olur beşiktaş'ın kadrosunda kardeş, havva yazmadıklarına dua edelim :)