18 Eylül 2010 Cumartesi

Bir Boğaz derbisi: Fenerbahçe - Beşiktaş

İstanbul'un iki eski semti Beşiktaş ve Kadıköy'ü ayıran Boğaz, bu hafta sonu bir derbiye daha ev sahipliği yapacak. Fenerbahçe ve Beşiktaş, tarihlerinde 327. kez bir araya geliyor.

Bu 84 yıllık rekabette Anadolu yakası 122 kez gülerken, Köyiçi 120 kez zafere uzandı. Galibiyet sayılarındaki denge, geçen sezonki lig maçlarına da yansımış, taraflar kendi evlerinde 3-0 (Beşiktaş) ve 1-0 (Fenerbahçe) ile kazanmışlardı.

Şimdilerde, sarı lacivertliler sıkıntı günler geçiriyor olsa da, herkes bilir ki büyük takımların buhranlardan kurtulmak için en kestirme yollarıdır derbiler. Bu, siyah beyazlıların en dikkat etmesi gereken konu. Sezona fırtına gibi başlayarak oynadığı 11 resmi maçın 9'unu kazanan Beşiktaş içinse, bu 90 dakika ilk kez kendi ayarında bir rakiple girişecekleri sınav olma gibi bir önem taşıyor. Bu deplasmandan alınacak avantajlı bir skor, İstanbul'un Avrupa yakasını çok rahatlatacak, karşı yakada ise -kuvvetle muhtemel ki- büyük kırılmalara yol açacak.

Bakalım bu pazar akşamı Boğaz sakinlerinden hangileri sevinecek ?

1 yorum:

Adsız dedi ki...

eğer galatasaray lı federasyonların büyük oyunu bozulsa ve klüplerin 1959 öncesi şampiyonluklarıda sayılsa türkiye nin en büyük derbisi fbahçe - beşiktaş derbisi olur,zaten arada sadece 2 maç fark var , ama gs 59 öncesi sadece 1 kez türkiye şamp. olabildiği için bu şampiyonlukları şimdilik saymıyorlar bjk 2 tanesini saydırdı darısı bizim başımıza , fb li hako ...