10 Ekim 2009 Cumartesi

Uzaktakiler

Tomas Zapotocny, 2008/09 sezonunun başında Udinese'den 4,5 milyon avroya transfer edilmişti. Çifte kupayla noktalanan sezonda toplam 32 maça çıkan Zapo, 1'i Türkiye Kupası'nda Trabzon'da son dakikada 2-1'lik galibiyeti getiren olmak üzere, 3 gol kaydemişti. Yeni sezonda ise yabancı enflasyonunun bir kurbanı olarak Bursaspor'a kiralanmak zorunda kaldı. 8. haftası geride kalan ligde, 7 kez forma şansı bulan Çek savunmacı, takımının 2-1 kazandığı Kasımpaşa maçında rakip fileleri havalandırdı. Yalnız hatırladığım kadarı ile kendisi, siyah beyazlı yönetimin kiralama sözleşmesine koydurtmaya çalıştığı "Beşiktaş'a karşı oynayamaz" maddesine karşı çıktı. Bakalım 17. haftadaki maçta Zapo, İnönü'de olacak mı ?

Beşiktaş'ın kiradaki yabancı stoperlerinden diğeri Gordon Schildenfeld, 2008'in başında Dinamo Zagreb'ten fazlasıyla ilginç bir öyküyle 1,7 milyon avroya transfer edilmişti. Rivayet odur ki, esasen aynı takımda forma giyen Dino Dpric'i almak isteyen Beşiktaşlı yöneticiler, bu oyuncunun vakt-i zamanında bir maçta rakip tribünlere "edep yerini" gösteren görüntülere denk gelmiş ve bunun üzerine rotayı Schildenfeld'e çevirmişti. Schildenfeld, kısa Beşiktaş macerasında 9 kez ligde boy gösterebilmiş, sonraki sezonda Alman 2. ligi'nden Duisburg'a kiralanmıştı. Bu sezona ise Strum Graz'da başlayan Hırvat oyuncu, şu ana kadar lig, kupa ve UEFA'da mücadele eden takımında 17 kez forma şansı buldu. Geçen haftalarda takımı İstanbul'da Galatasaray'la 1-1 berabere kalırken yakından gördük kendisini en son. Zapo gibi o da 2011'e kadar sözleşmeli olduğu eski takımına mesaj yollar gibiydi.

2 yorum:

MetinAliFeyyaz dedi ki...

Olayın esası şudur:bizim akıllı yöneticilerimiz Drpiç'in parasını peşinen verirler.Sonradan Drpiç'in edep yerlerini görünce parayı geri istediler,adamlar da vermedi tabi.Yerine Gordon'u almak zorunda kaldık...

Altan Koçak dedi ki...

Gerçekten hiç bir yerde olmayacak şeyler son yıllarda bizim kulüpte olmaya başladı...