30 Ekim 2009 Cuma

Zor dostum zor

Eurocup'ta kuralar çekildi. Beşiktaş D Grubu'nda, İspanyol Joventut Badalona, Rus Unics Kazan ve Alman Telekom Bonn ile çekişecek. Rakiplere yakından bir bakalım isterseniz.

Joventut, geçen yıl İspanyol Ligi'nde normal sezonu 5'incilikle tamamladı, play-off'ların ilk turunda Real Madrid'e boyun eğmekten kurtulamadı. En yenisi 1992'de olmak üzere tarihinde 4 İspanyol şampiyonluğu bulunan Katalonya temsilcisi Avrupa kupalarında canavar gibi. Farklı kupalarda 5 kez kıtanın en iyisi olan güçlü takımın bu alandaki son zaferi, 2008'de kaldırdıkları ULEB Cup. Ama hatırlatalım, o ekibin önemli isimlerinden Ricky Rubio ve Rudy Fernandez artık takımda değiller. Yine de, grubun en büyük favorisi Joventut.

Unics Kazan, Rus Ligi'nde normal sezonu 4'üncülükle tamamladı. Kadrosunda Marko Popovic, Loncar ve Stombergas gibi tanıdık isimler var. Kendi liglerinde hiç şampiyon olamamasına karşın Avrupa Kupaları'nda belli bir tecrübe ve başarıya sahip bir takım olan Kazan, bu sene Rusya Kupası'nı müzesine götürmeyi başardı.

Telekom Bonn, Alman Ligi'nde 2 sezondur final serisine kadar yükselmesine rağmen önce Alba Berlin'e, sonra da Oldenbourg'a kaybederek şampiyonluktan oldu. Kadrosunun büyük bölümünü ABD'li oyuncuların oluşturduğu ekibin arkasında büyük bir sponsor gücünün olduğunu da ekleyelim.

Görüldüğü rakipler oldukça dişli. Gruptan çıkabilmek için Akatlar'daki 3 maçı da almak elzem, zira deplasmanda maç kazanmak pek kolay olmayacak gibi. Ancak bunun da yeterli olup olmayacağı soru işareti.

Hiç yorum yok: