30 Ekim 2009 Cuma

Carew mi dediniz ?

Medyaya yansıyan dedikodulara göre sözleşmesi sezon sonu bitecek olan Bobo, devre arasında satılıp John Carew geri alınacakmış. Aston Villa forması giyen 30 yaşındaki Norveçli, 2005’te 7,6 milyon avroya Lyon’a satılmıştı. Olur mu dersiniz ?

7 yorum:

Ömer dedi ki...

Ah keske, ah keske..

stalker dedi ki...

bobonun satılması çok zor görünüyor. tabii o bahsedilen fiyatlara. sezon sonu sözleşmesi bitecek oyuncuya, hele ki tr liginden bi oyuncuya 1-1.5 milyon eurodan fazla bir teklif geleceğini sanmıyorum. getiren enayilik eder zaten.

giderse de yerine carewin gelmesi yanlış olur bence. takımı 30+ hale getirmek bjknin geleceğine ihanet. hadi ferrari savunmacı, nihat evladımız dedik ama carew olmaz. adam gibi scout etseler bobodan yetenekli carew benzeri bir sürü topçu bulurlar...

Altan Koçak dedi ki...

stalker, katılıyorum ama bobo'nun sene sonu sözleşmesi bitiyor ve sanki kaçacakmış gibime geliyor İstanbul'dan. Bu kadar umut bağladığımız bi oyuncu bedavaya gidecek. Yönetim devre arasında ya sözleşmesini uzatmalı, ya da 3'e 4'e bakmadan kesinlikle satmalı. carew hem türkiye'yi hem beşiktaş'ı tanıması, hem de fiziksel özellikleriyle kısa vadede optimal çözümdür ancak uzun vadede kesinlikle haklısın; 24 yaşındaki Brezilyalı'yı bırakıp 30 yaşındaki Norveçli'yi almak geleceğe ihanet.

ynwa dedi ki...

bobo'nun 1 yıllık opsiyonu var. yani 2011'e kadar sözleşmesi, bu aralar her tarafta sene sonu sözleşmesi biteceği lafları dolanırken dayanamadım artık.


Siyah-beyazlı kulüp, son dönemdeki performansıyla birçok Avrupa kulübünün gözdesi olan Bobo ile 2010 yılına dek olan sözleşmeyi bir yıl daha uzattı ve Brezilyalı genç oyuncuyu 2011 yılına kadar kendisine bağladı.

Beşiktaş Futbol Takımı Genel Menajeri Sinan Engin, Bobo ile olan sözleşmeyi 2011 yılına kadar uzattıklarını ve aldığı ücreti de yüzde 80 oranında artırdıklarını söyledi.

Engin, Bobo`nun diğer oyunculara göre normal bir ücret aldığını ve Brezilyalı oyuncularını da memnun etmek zorunda olduklarını belirterek, "Aldığı parayı da düzelttik. Yüzde 80 oranında yaptığımız düzeltme bu sezondan geçerli olacak. Bobo`ya St. Etienne, Stutgart ve daha birçok kulüpten teklifler var" diye konuştu.

Bobo`nun, yıllık 600 bin Avro`luk ücretinin yaklaşık 1 milyon Avro`ya çıkartıldığı öğrenildi.

Altan Koçak dedi ki...

@ynwa
öncelikle bilgi için teşekkürler. yazıyı yazarken özellikle federasyonun sitesinden lisansını kontrol ettim, sözleşme bitiş tarihi Mayıs 2010 görünüyordu, ona istinaden fikir yürüttüm.

ynwa dedi ki...

haklısın, genelde tff sitesinden dolayı oluyor zaten bu belirsizlikler. bazı oyuncuların opsiyonlarını sanırım gözden kaçırıyorlar ya da 'opsiyon' diye belirtme gereği duymuyorlar.

Şairler Parkı dedi ki...

Bizim yönetimin opsiyonu kullanamama gibi bir becerisi de mevcut, unutmayalım.

Ege